Hoe gaan we te werk

onze werkwijze

Ons productieproces garandeert dat elk gordijn dat onze studio verlaat van de hoogste kwaliteit is.

1. Ontvangst & Controle

Zodra de stoffen binnenkomen, worden ze samengevoegd met de atelierbon en gecontroleerd op kleurnummers en metrage. Vervolgens worden alle stoffen grondig gecontroleerd op onze lichtbak om eventuele fouten te identificeren. Als er fouten worden gevonden, worden er foto’s gemaakt en naar de klant gemaild om samen de oplossing te bepalen.

2. Uitmeten & Knippen

Het uitmeten en knippen van de stoffen gebeurt met precisie, waarbij de juiste lengte en breedte worden vastgesteld volgens de specificaties van de atelierbon. Indien nodig worden de stoffen gestreken en opgehangen totdat we ermee gaan werken.

3. Band & Plooien

Het band wordt opgezet gevolgd door het blind stikken van het band en de zijzomen. Vervolgens gaan we de plooien uitrekenen en uitzetten en worden ze erin gezet met de plooistikmachine.

4. Lengte & Zoom

Het gordijn gaat in de hoogtemeter waar de lengte wordt afgetekend zodat er op de juiste lengte afgeknipt kan worden. Vervolgens wordt er een onderzoom gemaakt met behulp van de blindstikmachine, waarbij eventueel kleine loodjes in de hoeken worden toegevoegd.

5. Check & Afleveren

Nadat alles is gecontroleerd en gestreken, wordt het geheel op een hanger gehangen en in plastic verpakt. Vervolgens wordt het gelabeld en afgeleverd bij de klant.